Kayıp Tanrılar Ülkesi Konusu Ve Özet & Ahmet Ümit
Ahmet Ümit Kayıp Tanrılar Ülkesi konusu, Ahmet Ümit’in ve Permagon arasında geçen iki bin yıllık bir hikayeye şahitlik ediyoruz. Bergama’dan Almanya’ya göç eden bir ailenin ferdi olan yazılım mühendisi Cemal Ölmez’in evinde vahşice öldürülmesi ile başlayan hikaye, Başkomiser Yıldız Karasu ve yardımcı Tobias Becker’ın bu cinayetin izlerini sürerken yaşadıkları macerayı anlatıyor. İkili bu cinayeti çözmeye çalışırken kendilerini ailenin diğer üyelerinin belli aralıklarla öldürüldüğü karmaşık bir seri cinayet vakasının içinde bulur. Zeus Altarı ve Pergamon Tapınağı’nın gölgesindeki mitlere yeniden hayat veren Kayıp Tanrılar Ülkesi’nde suçun kültürler boyu süren acımasız doğasını gözlemliyoruz. Acaba katil kim yada kimler? Kim bilir belkide ikinci dünya savaşından kalan nazi kalıntıları işlemiştir bu cinayetleri?
İçerik Haritası
- Ahmet ümit Kayıp Tanrılar Ülkesi konusu nedir?
- Kayıp Tanrılar Ülkesi Özet
- Kayıp Tanrılar Ülkesi okunur mu?
- Kayıp tanrılar ülkesi kaç sayfa?
- Kayıp tanrılar ülkesi ahmet ümit hangi türde yazmıştır?
- Kayıp Tanrılar Ülkesi polisiye mi?
- Kayıp Tanrılar ülkesinde Başkomser Nevzat var mı?
Kayıp Tanrılar Ülkesi adlı kitabı ile Ahmet ümit okuycularına macera ve polisiye türünde bir eser verdi. Ahmet ümit'tin kaleminden bu eseri mutlaka okumalısınız. Kayıp tanrılar ülkesi kitabının konusu berlinden başlayıp permagon şehrine kadar gitmektedir. Başkomiser Yıldız Karasu ve ortağı ile bir polisiye maceraya hazırmısınız.
Kayıp Tanrılar Ülkesi Özet
Kayıp tanrılar ülkesi özet olarak kitap mitolojik unsurlara ve tarihi olaylara değinmenin yanı sıra ırkçılık konusuna da değiniyor. Yüksek bir polisiye mekaniğine sahip kitapta katilin kim olduğunu asla kestiremiyorsunuz. Çok katmanlılığı ile okuyuculara edebi bir lezzet sunuyor. Hikayedeki kahramanlardan biri olarak geçmemesine rağmen romandaki karakterlerimizden biri de Zeus diyebiliriz. Yazar’ın onun için kullandığı Tanrı dili ile göz kamaştırıyor. Ahmet Ümit’in hikaye anlatıcılığı, Kayıp Tanrılar Ülkesi’nde de kendini kanıtlıyor.
Berlin’de doğup büyüyen Yıldız Karasu, çoğu göçmen gibi iki kültür arasında kalmıştır. Devrimci ailesinin tüm itirazlarına rağmen polis olan Karasu’nun şimdiki davası Cemal Ölmez davasıdır. Yardımcısı Becker ile kendilerini karmaşık bir seri cinayet vakasının içinde bulan Karasu, Cemal Ölmez’in mitolojiye ve arkeolojiye olan ilgisini fark eder. Olay yerinde Zeus’a ait kolajlar bulunmaktadır. Cinayetin baş şüphelisi Cemal’e şiddet uygulayan ve kendisi de mitoloji meraklısı olan sevgilisi Alex’tir. Alex’e göre ise cinayeti, Cemal eşcinsel olduğu için, Cemal’in abisi Hüseyin işlemiştir. Zaten Cemal eşcinsel olması nedeniyle aile tarafından reddedilmiştir.
Cemal’in ölümünden sonra dedesinin ve sevgilisi Alex’in de vahşice katledildiği haberi gelir. Dedesi Şeytan Tepesi’nde genç bir çift tarafından cinsel organı kesilmiş, çamura bulanmış ve karşısında kartal sembollü bir asa dikilmiş şekilde bulunur. Alex ise derisi yüzülmüş bir halde bulunur. Bu cinayetler mitolojik öğeler içermektedirler. Araştırmalar yapıldıkça bu cinayetlere neden olan olayların Berlin duvarı yıkılmadan önceki zamanlara uzandığı farkedilir. Soruşturma Türkiye’ye taşındığında davaya sürpriz bir isim dahil olur.
Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker, ilk önce Neo Naziler’den şüphelenmiş olsalar da, hikayede bazı eksik parçalar olduğunu fark ederler. Şüpheleri boşa çıkar ve soruşturma farklı bir yöne evrilir. Bir süre sonra da katilin kendisini Zeus olarak gördüğünü ve cinayetlerini mitolojik karakterlere ve olaylara göndermeler yaparak işlediğini keşfederler. Bu keşifle birlikte olaylar iyice kızışır.
Kayıp Tanrılar Ülkesi okunur mu?
Kayıp Tanrılar Ülkesi mitolojiye ve polisiyeye ilgisi olan herkes tarafından okunabilir. Ancak mitolojiye ilginiz yoksa bile, bu kitabı okuduktan sonra mitolojiye ilgi duyabilirsiniz. Kitap bu konuları iyi bir şekilde işlemiş ve hikaye kesinlikle oldukça akıcı bir şekilde devam ediyor. Kayıp Tanrılar Ülkesi okunması gereken bir kitap.
Kayıp tanrılar ülkesi kaç sayfa?
Kayıp Tanrılar Ülkesi kitabı 504 sayfadır.
Kayıp tanrılar ülkesi ahmet ümit hangi türde yazmıştır?
Kayıp Tanrılar Ülkesi polisiye türünde yazılmış bir kitaptır. Kitap ayrıca mitoloji ve tarih konularına da değiniyor. Bu açıdan mitolojik ve tarihi bir kitap da diyebiliriz.
Kayıp Tanrılar Ülkesi polisiye mi?
Evet, Kayıp Tanrılar Ülkesi polisiye bir roman.
Kayıp Tanrılar ülkesinde Başkomser Nevzat var mı?
Hayır, Kayıp Tanrılar Ülkesi’nde Başkomiser Nevzat karakteri bulunmamaktadır. Kitabın baş karakteri Başkomiser Yıldız Karasu’dur.