Puslu Kıtalar Atlası Yorum Ve İnceleme
Puslu kıtalar atlası yorum ve incelemeleri okumak için doğru yerdesiniz. Okuyucuların kitap hakkındaki yorum ve incelemeleri aşağıda detaylı bir şekilde yazılmıştır. Puslu kıtalar atlası özet ve konusunu okumak isterseniz lütfen diğer sayfamızı ziyaret ediniz.
Puslu Kıtalar Atlası Yorum
- Bence yazarımız İhsan Oktay Anar türk edebiyat tarihimizin en güzide, en usta yazarlarından birisidir. Yazarımızın lütfen kıymetini bilelim. Yazarın tekniği gerçekten alışılmışın dışında bir kurmacası var. Kitap içeriğindeki kurgu epey karmaşık. Osmanlı dönemini anlattığı için dilide kolay değil. Ama o kadar ustaca bir karmaşası ve içerik üslubu var ki yinede bırakamıyor insan.
- Ve bitti sonunda...Bu kitabı okurken, bir an hiç bitmeyecek sandım! Bence öyle güzel, iç içe hikayeler vardı ki her an bir başkasının içine düşebilirim diye düşündüm ama olmadı! Kayıp gitti ellerimden tüm hikayeler ve sayfalar. Ben çok beğendim. Mutlaka herkes okumalı.
- Kitabın dili sizlere ağır gelebilir, ama bence çok hoştu. Kitap içerisinde yer alan tasvirler çok güzeldi. Kitap içerisinde bahsi geçen hisler, okuyucuya güzel geçiyor. Kitap konu bakımından eski dönemlerden bahsettiği için de çok hoş. Genel olarak güzel kitap yani. İyi ki de okumuşum. Bu kitabı okumayı düşünen herkese tavsiye ederim. Bence okumak için çok beklemeyin.
- Ben ilk defa İhsan Oktay Anar eseri okudum, sanırım okumaya da devam edeceğim. Oldukça güzel bir eser çıkartmış ortaya. Yazarın dilini ve kitabın kurgusunu ben çok beğendim. Kitap içeriği, her şeyden önce tarihi bir roman değil. Bana göre fantastik kurgulu bir romandı. Zaten bu konuda yazarın kendisi de romanında, bu bir düştü, sen benim düşümdesin, sen ben zihnimin ürünüsün diyordu...
- İhsan Oktay Anar'ın tarihi fantastik türdeki Puslu Kıtalar Atlası kitabını ben çok beğendim. Herkese bu kitabı okumalarını tavsiye ederim. En kısa zamanda yazarın diğer kitaplarınıda okuyacam.
- Kitabın dili biraz eski Türkçe ağırlıklı idi. Kitabı okurken yanınızda sözlük bulundurun. Bazı kelimelerin anlamlarını öğrenerek okumak, kişinin kelime dağarcığını geliştiriyor. Kitap içeriğinde bolca karakter var, karakterlerinin hikayesini yarıda bırakmıyor ve daima hepsini bir noktaya getiriyor. Kitap içeriğindeki hikayelerde geçen yeniçeriler, efendiler, dilenciler, kethüdalar, alimler, bilginler, lağımcılar, evliyalar, enbiyalar ait oldukları dönemin ruhunu çok iyi yansıtıyor. Olayların geçtiği payitaht İstanbul, dönemin adıyla Konstantiniyye her açısıyla fevkalade güzel işlenmiş bence.
- İhsan Oktay Anar’ın eserlerindeki olağan üstü olaylar hep dikkat çekicidir. Yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi bu kitapta da fantastik unsurlar bolca göze çarpıyor. Konusu tarihi bir temeli olan, felsefi bir yanı olan bu kitabı araştırma yaparak okuyabilirsiniz. Bence sizde yazarın ilk yayımlanan, çok okunan, ilmek ilmek işlenmiş harika kitabıyla tanışmanızı tavsiye ederim. Bence kitabı bitirin ve her şey düş mü gerçek mi siz karar verin.