Anasayfa >> Türk Edebiyatı >> Türk Edebiyatı Romanları >> Dünya Ağrısı Ayfer Tunç Özet Ve Konusu

dunya-agrisi-konusu-ve-ozet-ayfer-tunc

Dünya Ağrısı Ayfer Tunç Özet Ve Konusu

Dünya Ağrısı konusu, Sözünü kimseden sakınmayan yazarlarımızdan biri olan Ayfer Tunç tarafından 2014 yılında yayımlanmış olan Dünya Ağrısı, ailenin reisi konumuna gelmek zorunda kalan ve bu yüzden babasından kalan oteli işletmeye başlayan Mürşit’in ağzından anlatılıyor. Bu otelin sürekli müşterilerinden biri olan Madenci ile Mürşit’in dostluğunun ışığında okuyucu eski Türkiye tarihinde yaşanmış olan utanç verici sayfaları hatırlama fırsatı buluyor. Kitabın ana temasının arka planında kitlesel cinnet hikayeler ve toplumsal faciaların yanı sıra, geçmişle hesaplaşmaya cesaret bulmuş olan insanların içinde bulundukları toplum ile aralarında bulunan uçurum da anlatılıyor.

Yazar, kitabın ismini Almanca ‘Weltschmerz’ kavramından yola çıkarak verir. Bu kavram zamane hastalığı olarak da bilinen bir edebiyat terimidir. Kitabın iki ana karakteri işlendiğini bildikleri ancak görmezden gelmeyi tercih ettikleri suçlarının ağırlığı altında ezilirken, yazarın dünya ağrısı adını verdiği bu hastalıktan yakınmaktadırlar.

İçerik Haritası

Dünya Ağrısı Ayfer Tunç Özet

Anadolu’nun küçük bir kentinde babasından kalma oteli işleten romanın baş kahramanı Mürşit, bu işi başından beri istemediği için otele çok sahip çıkamamaktadır. Aslında onun hayali İstanbul’a gidip orada felsefe okuyarak hayatın anlamını bulmaktır ancak babasının hastalığı bir şekilde buna engel olur. Mürşit, geri dönmek ve hayatını istemediği bir yönde devam ettirmek zorunda kalır. Babası yatalak kalmıştır. Hem ona hem de annesi ve kız kardeşlerine bakmak zorunda olan Mürşit, üstüne bir türlü sevmeyi beceremediği Şükran adlı kadınla evlenir. Şükran’a iyi bir eş, çocuklarına iyi bir baba olmayı hiçbir zaman başaramaz. Zaten oğlu Özgür babasından çok dedesine benzemektedir ve sürekli babası ile çatışma içerisindedir. Mürşit sürekli olarak uzaklara gitmenin ve kendisini buraya bağlayan ayak bağlarından tamamen kurtulmanın hayalini kurmaktadır ama bunu bir türlü başaramaz. İçinde sürekli bir sıkıntı vardır.

İstanbul’dan gelen maden mühendisi Uzay, geçmişinden kaçmak için bir maden ocağında çalışmak üzere buralara kadar gelmiştir. Uzay, Mürşit’in oteline yerleşir. Burada aralarında sağlam ve sahici bir bağ kurulur. Bu iki hayattan kopuk yalnız adam birlikte rakı içip dağlara bakarak hayatı sorgular ve içlerindeki dünya ağrısını geçirmeye çalışırlar. İkisinin de bu ağrıya sebep olan benzer sırları vardır. Bu sırları birbirlerine anlatıp içlerini döktükçe rahatlarlar.

Dünya ağrısı ne anlatıyor ?

2014 yılında yayımlanmış olan Dünya Ağrısı, küçük bir Anadolu şehrinde yaşayan otelci Mürşit ile otelin sürekli müşterilerinden olan Madenci arasındaki dostluğu anlatmaktadır. Kitap, romanın ana kahramanı Mürşit’in bakış açısından yazılmıştır. Olaylar ve durumlar anlatılırken yazar Türkiye gündemindeki temel meselelere ve yakın geçmişte yaşanmış olan toplumsal travmalara gönderme yapmaktadır.

Dünya ağrısı nerede geçiyor ?

Ayfer Tunç tarafından yazılmış olan Dünya Ağrısı, Anadolu’da küçük bir şehirde geçmektedir.

Dünya ağrısı kaç sayfa ?

Dünya Ağrısı kitabı 336 sayfadan oluşmaktadır.

Ayfer tunç dünya ağrısı türü nedir ?

Ayfer Tunç Dünya Ağrısı kitabını roman türünde yazmıştır.

Ayfer tunç dünya ağrısı pdf varmı ?

Ayfer Tunç tarafından yazılmış olan Dünya Ağrısı kitabının PDF versiyonunu internetten belirli bir ücret ödeyerek edinebilirsiniz. Bu süreçte unutmayın ki ücretsiz olarak sunulan linkler hem yasal değildir hem de virüs taşıma olasılıkları yüksektir.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar