Anasayfa >> Türk Edebiyatı >> Türk Edebiyatı Romanları >> Deli Tarla Özet Ve Konusu & Şermin Yaşar

deli-tarla-konusu-ozet-sermin-yasar

Deli Tarla Özet Ve Konusu & Şermin Yaşar

Deli tarla konusu, doğan kitap tarafından yayımlanmış olan Deli Tarla, Türkiye coğrafyasının aile ve toplum yapısının birey üzerindeki yansımasını, başta anne figürü üzerinden olmak üzere, odak noktasına koyarak insan psikolojisini ince ince işleyen on altı sürpriz sonlu hikayeden oluşuyor.

İçerik Haritası

Deli Tarla Özet

On altı öyküden oluşan kitabın her bir bölümü sürpriz bir sonla bitmektedir. Kitaba adını veren Deli Tarla hikayesi ana karakter Kerim üzerinden işlenir. Çiftçi bir ailenin öğretmen çocuğu olan Kerim’in bir ablası, fabrikadan emekli bir abisi ve Ayşegül adında hemşire bir kız kardeşi vardır. Ablası oldukça güzel olduğu için başkanın oğluyla evlenir.

Babalarını kaybettikten sonra annelerini de kaybeden kardeşler arasında, Deli Tarla adını verdikleri tarlayı isteyen kimse çıkmaz. Söylenene göre babaları bu tarla yüzünden deli olmuş ve köyde çırılçıplak gezmeye başlamıştır. Bu olaydan sonra babaları ölür. Bu sebeple hiçbir kardeş tarlayı almak istemez ve sonunda ihale Kerim’e kalır.Tarlayı kaldığı zorunluluk sebebiyle üzerine alan Kerim, Figen isimli bir ziraat mühendisi ile tanışır. Figen’in tek istediği şey yıldızların altında bir tarla ve evdir. Figen ile evlenme konusunda herhangi bir adım atmadan önce bir psikoloğa görünmek isteyen Kerim, korkularını aşarak Figen’e istediği şeylerin kendisinde olduğunu söyler. Ancak hala o tarladan korkmaktadır. Bir gün Figen ile birlikte tarlayı gezmeye gittiklerinde, Figen yerde sihirli mantarlar görür. Figen Kerim’e bu mantarların insanları delirtebilecek özellikte olduğunu ayrıca çok zehirli olduklarından asla yenmemeleri gerektiğini söyler. Bundan cesaret alan Kerim, Figen’e babasının hikayesini anlatır. Artık babasının başına aslında ne geldiğini öğrenmiş olan Kerim, içi rahat bir şekilde Deli Tarla adını verdikleri bu tarlaya ev yaptırır. Sorunlarını aşmış bir şekilde çok uzun yıllar eşi Figen ile birlikte burada mutlu mesut bir hayat sürer.

Deli Tarla Yorum ?

Kimilerine göre en iyi Şermin Yaşar kitabı olan Deli Tarla, yazara Sait Faik Hikaye Armağanı ödülünü kazandırmıştır. Kitabın içinde ‘Bu öykü diğerinden daha iyi!’ diyebileceğimiz herhangi bir öykü yok. Her öykü okuyucuyu hikayesi ve akıcılığı ile etkilemeyi başarıyor. Bir öykünün diğerini arka planda bırakmadığı bu güzel hikaye kitabı, genel olarak hüzünlü bir havada geçse de yer yer okuyucusunu iyi güldürmeyi de başarıyor.

Şermin Yaşar deli tarla çocuk kitabı mı ?

Yazarı Şermin Yaşar’a Sait Faik Hikaye Armağanı ödülünü kazandırmış olan Deli Tarla, oldukça samimi öykülerden oluşuyor. Ortaokul seviyesindeki çocuklar tarafından okunabilir.

Deli tarla kaç yaş için uygundur ?

Deli Tarla ve benzeri Şermin Yaşar kitaplarını orta okul seviyesindeki ve sonraki seviyelerdeki her birey okuyabilir.

Deli tarla nasıl bir kitap ?

İçerisinde on altı tane sürprüz sonlu, sürükleyici ve güzel hikayelerden oluşan Deli Tarla, okuyucuların oldukça sevdiği ve beğendiği bir kitap.

Deli tarla kaç sayfa ?

Şermin Yaşar tarafından yazılmış olan Deli Tarla 192 sayfadan oluşmaktadır

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar