Anasayfa >> Türk Edebiyatı >> Türk Edebiyatı Romanları >> Gülünün Solduğu Akşam Özet Ve Konusu & Erdal Öz

gulunun-soldugu-aksam-konusu-erdal-oz

Gülünün Solduğu Akşam Özet Ve Konusu & Erdal Öz

1935 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde dünyaya gelen Gülünün Solduğu Akşam kitabıyla tanıdığımız Erdal Öz, Tokat Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Türk Dil Kurumu’nda ve Türk Sinematek Derneği’nin Ankara şubesine çalışmıştır. 12 Mart 1971 yılında sonra 3 kez tutuklu yargılanan Erdal Öz, hapishane de kaldığı süre zarfı içerisinde Deniz Gezmiş ve Yusuf Arslan gibi devrimci arkadaşlar edindi. Onların hikayelerini dinler ve içeride kaldığı süre boyunca yaşadıklarını göz önünde bulundurarak, dönemin romanını yazmak üzere notlar ve günlükler tutmaya karar verir. Gülünün Solduğu Akşam eseri de bu günlük ve notların derlemesiyle meydana gelmiştir.

İçerik Haritası

Gülünün Solduğu Akşam Konusu

Erdal Öz’ün bu hikayesinden etkilenenlerin Gülünün Solduğu Akşam konusu, Erdal Öz o dönem idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan gibi devrimcilerin hayat hikayelerine ek olarak Mustafa Yalçıner, Sinan Cemgil gibi birçok 1968 döneminin devrimcilerine de bu kitabında yer vermiştir.Erdal Öz, bu kişilerin hikayelerini ve yaşadığı talihsiz olayları bu kitabında anlatmıştır. Ayrıca idam edilen kişilerin son istekleri, son notları ve avukatlarının notlarını da öykü halinde yazdığı bu romanında belge niteliğinde halka sunmuştur.

Gülünün Solduğu Akşam Özet

Gülünün Solduğu Akşam Kitabının Özeti bile aslında çok büyük şeyler anlatır. O dönem idam edilen birçok devrimcinin hikayeleri, hayatları, canları pahasına savaştıkları mücadelelerin hepsini bu kitapta bulabilirsiniz. Kitabın en can alıcı kısmı ise, asılan bu devrimcilerin son istekleri, arzuları ve mektuplarıdır. Erdal Öz, hepsine bu kitabında yer vermiştir. Yazarın en büyük amacı, yaşanılan bütün bunları okurlarına aktarabilmektir.

Gülünün Solduğu Akşam Kitabı Neyi Anlatıyor?

Peki, Gülünün Solduğu Akşam Kitabı Neyi Anlatıyor? Yukarıda da söylediğim gibi, bu eser Erdal Öz tarafından 9 Mart 1971 muhtırası sonrasında hapishanede tanıştığı birçok devrimcinin hikayesini tek tek günlüğüne almasıyla ve o idam edilen kişilerin notlarıyla yazılmıştır. Dolayısıyla bu kitabın içerisinde o döneme ait birçok şeyi ve devrimcilerin hayatlarını bulabileceksiniz.

Gülünün Solduğu Akşam Kitabı Kaç Sayfa?

Okurların, tüm bu anlatılanlardan sonra en çok sorduğu sorulardan biri şüphesiz ki Gülünün Solduğu Akşam Kitabı Kaç Sayfa? sorusudur. Erdal Öz, tüm bu yaşanılan olayları, tam olarak 298 sayfaya sığdırmıştır.

Gülünün Solduğu Akşam Kitabının Türü Nedir?

Son olarak bu eşsiz eser Gülünün Solduğu Akşam Kitabının Türü Nedir? sorusuna cevap verecek olursak. Bu kitap, günlük ve Anılardan oluşan bir Yerli Roman’dır.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar