Anasayfa >> Türk Edebiyatı >> Türk Edebiyatı Romanları >> Hasretinden Prangalar Eskittim Konusu Ve Özet & Ahmed Arif

hasretinden-prangalar-eskittim-konusu-ve-ozet

Hasretinden Prangalar Eskittim Konusu Ve Özet & Ahmed Arif 

Hasretinden prangalar eskittim ben. Özlem bazen zorlu bir duygu karmaşasıdır. Yerimizi ve yönümüzü kendi içimizde kaybetme durumumuzdur. Bazen bir duruma, bazen bir kişiye, anılarımıza dönebilmeyi isteme arzusudur. Hasret; bir zamanlar yaşadığımız anılara, kişilere, duruma kavuşabilme umudu olarak bilinse de bazen hiç görmediğimiz kişilere, hiç tatmadığımız duygulara bile hissedilebilen bir duygu selidir. Kimi zaman bu duyguları yazıya, şiire dökeriz. Sanki kavuşmamızın önsözü gibidir yazdıklarımız.

İçerik Haritası

Hasretinden Prangalar Eskittim Konusu

Seni anlatabilsem seni, yokluğun cehennemin öbür ucu demişti Ahmed ARİF, Hasretinden Prangalar Eskittim kitabının tozlu sayfalarında. Hasretinden prangalar eskittim kitabının konusu hem Ahmed Arif’in hem de gelecek kuşakların memleket sevgisi, halk sevgisi, isyankâr ruhunu, hasret kaldıkları aşkları konu edinmektedir. Ayrıca, kitap yaşadığı ülkeye, şehre, toplumu anlarcasına yazılmıştır.

Hasretinden Prangalar Eskittim Özet

Kitap 1968 yılında ilk kez yayınlanmıştır dönemde, birbirini takip eden sosyalistlerin sesi gibi olmuştur. Memlekete duyulan sevgiyi, aşkları, ruhlarındaki sızıya yer vermiştir. Duvarları katı sabır taşından, kar altındadır varoşlar, hasretim nazlıdır Ankara şiirinden tutunda Çukurova’m, kundağımız, kefen bizim şiirleriyle sevdiği memleketleri betimlemiştir. Memleketteki barışa değindiği şiirler bulunmaktadır. Kömür işçilerinden, sevmenin felsefesine, Hakkâri’deki çobandan Marmaris’teki balıkçıya kadar uzanan bir şiir yolculuğudur.

Hasretinden prangalar eskittim pdf dosyası var mı?

Hasretinden prangalar eskittim kitabının pdf dosyası vardır. Bazı sitelerden ücretli indirebilirsiniz.,

Hasretinden prangalar eskittim kimin eseri?

Hasretinden Prangalar Eskittim kitabının yazarı Ahmed Ariftir. Ahmed Arif; 23 Nisan 1923 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. Şair ve gazetecidir. Hayatta olduğu zaman yayınladığı tek kitabı Hasretinden Prangalar Eskittim kitabıdır. Ayrıca Türkiye’nin en çok basılan kitaplarından olmuştur. Şiirlerini samimi ve serbest ölçüyle yazmıştır. Şiirlerinde doğduğu büyüdüğü Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Çukurova ‘ya yazdığı şiirler yer almaktadır. Asıl adı Ahmet Hamdi Önal’dır. Ahmed Arifteki Arif babasının ön adıdır. Yazı ve şiir hayatı lise yıllarında başlamıştır. Daha çok memleket konuları, toplum üzerine şiirlerini inşa etmekteydi. Ayrıca birçok sanatçı şiirlerini bestelemiştir. Doğduğu bölgeyi anlatan şair herkes tarafından çok sevilmiştir.1977 yılında gazetecilikten emekli olmuş ve Ankara’da yaşamını devam ettirmiştir.2 Haziran 1991 tarihinde vefat etmiştir.1992 yılında Cemal Süreyya’ya yazdığı mektuplar kitap olarak basılmıştır. Ayrıca Hasretinden Prangalar Eskittim kitabına almadığı şiirler, Yurdum Benim Şahdamarım kitabında toplanmıştır.

Ahmet arif hasretinden prangalar eskittim kaç sayfa?

Hasretinden prangalar eskittim kitabı toplamda 185 sayfa olmakla birlikte yayınevlerine göre değişkenlik göstermektedir.

Hasretinden prangalar eskittim kitabı türü nedir?

Hasretinden prangalar eskittim kitabı türü şiirdir. Şiir türü, düz yazının dışında şairin imgelemlerle ve dörtlüklerle, kimi zaman serbest şekilde yazılan yazılar olarak düşünülebilir.

Hasretinden Prangalar Eskittim yorum?

Ahmed Arif’in Hasretinden Prangalar Eskittim kitabında memleket kokularını duyabilirsiniz. Özellikle Güneydoğu Anadolu dağlarından, insanına tanışma şansını yakalayabilirsiniz. Toplum, Ankara, Çukurova, ruhun isyanı sizi farklı yere götürür. İmgelemlerini betimleyerek aktarmıştır. Kimi zaman hasret kaldığı aşklarına “seni bağırabilsem seni, dipsiz kuyulara” diyerek sizi yarım kalmışlıklarınıza, özlediklerinize götürebilmektedir. Aslında şairin ruhunun geçişlerini fazlasıyla hissetmektesiniz. Kömür işçilerinden tutunda, Marmaris’teki balıkçıya kadar ülkesinin her toprağına kitapta yer vermiştir Ahmed Arif.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar