Anasayfa >> Türk Edebiyatı >> Türk Edebiyatı Romanları >> Sırça Köşk Konu Ve Özet & Sabahattin Ali

sirca-kosk-konusu-ve-ozet-sabahattin-ali

Sırça Köşk Konu Ve Özet & Sabahattin Ali

Sırça köşk konu, olarak eleştirel bir eser olarak karşımıza çıkar. Sarkastik şekilde dönemin devlet politikası ve olayları ele alınır. Sarkastik anlam olarak ironi yaparak ters mizah ile eleştiri olayıdır. Öykü olarak geçen eser toplumsal bir kitap olarak karşımıza çıkar. Bu eleştiriler yüzünden bazı dönemlerde yasaklı hale getirilmiştir. Ancak merak edilen eserler arasında hala yerini korur.

İçerik Haritası

Sırça Köşk Özet

Sırça köşk eseri içinde 13 hikaye ve 4 masal olan eleştiri tadında bir eserdir. Dönemin devlet politikası ve yönetim sorunlarını ağır bir dil ile eleştirmiştir. Olan hikaye ve masallardan birinde üç kafadar arkadaşın kendilerine saray yaptırdığı ve halkı etkisi altına aldığı durumlar sarkastik şekilde ele alınır. Dokunuşlar ile devlet eleştirileri eserde sık sık bulunur.

Sırça Köşk ne anlatıyor?

Sırça köşk eseri içerik olarak toplumsal eleştiri içeren hikayeler ve masallar ile oluşur. Devletin işleyişi ve yönetim şekline nazire yapan kitap ilginç dokunuşlar ile bunu ortaya koyar. İma ve çeşitli ince dokundurmalar eserin temelini oluşturur.

Sırça köşk yorum ?

Sırça köşk Sabahattin Ali tarafından yazılmış olan ünlü bir eserdir. Yasaklanması eseri daha cazip ve önemli kılar. Bu nedenle okur severler için önerilen ve merak edilen eserler arasında yerini alır.

Sırça köşk kaç sayfa ?

Sırça köşk dünyaca ünlü romanlardan biridir. Sayfa olarak normal versiyonları 100 ile 200 sayfa arasında değişmektedir. Fakat bazı Türkçe uyarmalar içerisinde 150 ile 180 sayfa olduğu da görülmektedir. Farklı dillerde ve değişik yayın evleri tarafından sayfa sayıları değişmektedir. Ancak genellikle söylenen bantta yer almaktadır. Eserin yazarın ünlü Türk yazar Sabahattin Ali olarak karşımıza çıkar. Eserin en yaygın sayfa sayısı 141 sayfadır. 141 sayfalık halini raflarda ve satışlarda daha yaygın görürüz. Ancak değişen sayfa sayıları da bulunur.

Sırça köşk türü nedir ?

Sırça köşk eseri gerçek dışı olduğu için kurgu eser türünde yer alır. Ayrıca eser kategori olarak içinde hikaye barındırması nedeniyle hikaye ve öykü kitabı olarak geçer. 4 adet masalda barındıran kitap kurgu masal ve öykü kitabı yada hikaye kitabı olarak betimlenir.

Sırça köşk yazarı kimdir ?

Sırça köşk kitabı önemli bir eserdir. Belirli eleştirileri bulunan eser çeşitli dönemlerde yasaklı hale gelmiştir. Eserin yasaklı olması sebebiyle daha da ilgi çekici hale gelmiştir. Eserin yazarı ünlü Türk yazar Sabahattin Ali olarak karşımıza çıkar. Son öykü kitabı olarak sırça köşk kitabı karşımıza çıkar. Popülerliğini hala sürdüren kitaplar arasında yerini alır.

Sırça Köşk neden yasaklandı ?

Sırça köşk eseri Sabahattin Ali imzalı Türk edebiyatında önemli yere sahip eserlerden biridir. Eser o kadar ses getirmiştir ki 1947 senesinde yazılmasına rağmen hala konuşulur. Eser belirli durumlardan ötürü bazı yerlerde yasaklanmıştır. Okuyucu bunun sebebini merak etmektedir. Eserin yasaklanma sebebi içerik olarak yönetime ve devlete çeşitli eleştirilerin bulunmasıdır. Bir başkaldırı olarak bazı içerikler devlet tarafından uygunsuz görülüp o dönem eser yasaklanmıştır. Şuan eser yine de istenildiği taktirde erişilir halde bazı yerlerde satışta bulunur.

Sırça köşk kaç hikaye ?

Sırça köşk kitabı okuyucu tarafından merak edilir. İçinde hikaye ve öykülerin bulunduğu kitapta kaç hikaye olduğu merak konusudur. Eserin içinde 13 adet hikaye bulunur. Bu hikâyeler kısa kısa şekilde yazılmıştır. Eserde ayrıca hikayelerin haricinde 4 adette masal bulunur. Bu sebeple değişik ve kaliteli bir eserdir.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar