Anasayfa >> Dünya Edebiyatı >> Dünya Edebiyatı Romanları >> Bir Psikiyatristin Anıları Özet, Konusu Ve Yorum & Irvin D. Yalom

bir-psikiyatristin-anilari-konusu-ve-ozet-irvin-d-yalom

Bir Psikiyatristin Anıları Özet, Konusu Ve Yorum & Irvin D. Yalom

Bir psikiyatristin anıları konusu, hem pişmanlığa hem de sevgiye dair anlatımlar bulabildiğimiz Bir Psikiyatristin Anıları kitabı, pek çok insna için yol gösterici bir kitap olma özelliğini taşıyor. Kitapta yazarın hem psikiyatr hem de bir düşünür olarak yaşadığı olayları, bu olaylar karşısındaki tutumunu ve duygu düşüncelerini öğreniyoruz.

İçerik Haritası

Bir psikiyatristin anıları özet

Ünlü terapist Dr. Yalom ile bir benlik keşfine çıkıyoruz. Yalon, Holokost’tan sağ kurtulmuş Yahudi bir ailenin çocuğu. Buna rağmen babasının hiçbir zaman Holokost’tan bahsetmediğini öğreniyoruz yazar yoluyla. Sessiz, çalışkan ve nazik bir adam olan babasını şimdi yeni yeni affedebildiğini söylüyor yazar. Özellikle annesini affetmek oldukça zor onun için. Çünkü annesi eşini çocuğuna tercih eden bir kadın. Bu sebeple çocuğuyla pek iletişim kurmuyor. Ancak ne olursa olsun, kızdığı ne varsa affetmek zamanı geliyor yazar için.

Yalom’un çocukluğu hep kitaplar arasında geçiyor. Öğrenmeyi ve okumayı çok seven Yalom, bir gün ailesinin başına gelen bir olaydan sonra doktor olmaya karar veriyor. Bu olayda babası bir gece ansızın fenalaşıyor ve annesi Yalom’u kendi babasını öldürmek ile suçluyor. Sonrasında eve bir doktor geliyor ve babanın durumunun iyi olduğunu söylüyor. Yalom o an o kadar rahatlıyor ki, bu rahatlığı başka insanlara da yaşatmak için doktor olmaya karar veriyor.

Kitabın devamında yazar eşinden hürmetle bahsediyor. Aynı zamanda üniversite yıllarında yaptığı stajdan ve çeşitli seyahatlerden bahsediyor. Bu noktalarda yazarın diğer kitapları için ilhamını nereden aldığını okuyucuya anlatması çok önemli bir detay.

Seksenli yaşlarının sonlarına doğru yaşadıklarını unutmaktan korkan yazar, kitabını yazmaya başlıyor.

Bir psikiyatristin anıları ne anlatıyor

Yazara göre kişi yaşamındaki olaylarden ne kadar pişman olursa, ölümden de o kadar korkar. Yazar kendi hayatını oldukça olumlu bir şekilde anlatmaktadır. Mutlu bir eşi, sevgi dolu ve başarılı dört çocuğu ve tatlı yedi torunu olduğunu söylemektedir. İçinde Stanford Üniversitesi gibi prestijli bir üniversitenin bulunduğu güzel bir bölgede yaşayan yazar, başarılı bir yaşama sahip.

Kitap boyunca yazarın içgüdülerine, aile hayatına, meslek hayatına, sanatçı ve yaratıcı ruhuna ve en önemlisi en içten itiraflarına şahit olmak mümkün. 85 yaşındaki yazarın kendisinin de dediğine göre kitap, onun son kitabı. Kitapta yazılanlarla birlikte yazarın hayatına eşlik ederken kendi hayatınızı sorgulamak ve yaşamadığınız bir hayattan dersler çıkarmak oldukça mümkün.

Bir psikiyatristin anıları yorum?

Kitap yazarın kendi benlğine yolculuğunu anlatırken, okuyucuyu da bu derin yolculuğa eşlik etmesi için davet ediyor. Canlı ve samimi bir hikayeye sahip olan Bir Psikiyatristin Anıları cesur itiraflarla bize insanın kendini nasıl sorgulayabileceğini ve nasıl öz analiz yapılabileceğini öğretiyor. Elinize aldığınızda bir çırpıda okuyacak ve hayatınız boyunca yer yer kendisine geri döneceksiniz. Daha fazla Bir psikiyatristin anıları yorum ve inceleme okumak isiyorsanız lütfen diğer sayfamızı ziyaret edin.

Bir Psikiyatristin Anıları kaç sayfa?

Bir Psikiyatristin Anıları kitabı 1860 sayfadan oluşmaktadır.

Irvin yalom bir psikiyatristin anıları konusu bakımından türü nedir?

Irvin D. Yalom tarafından yazılmış olan Bir Psikiyatristin Anıları kitabı otobiyografi türünde yazılmış bir kitaptır.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar