Fedailerin Kalesi Alamut Yorum
Dünyaca ünlü suikast ordusunun kurucusu Hassan Sabbah ve fedailerinin hikayesini konu alan bu kitabın hakkında, okuyan insanların yorumlarını ve incelemelerini okumak için doğru yere geldiniz. Fedailerin kalesi alamut özet ve konusu için lütfen diğer sayfamızı ziyarete ediniz. Aşağıda kitap hakkında okuycuların yorumlarını görebilirsiniz.
Fedailerin Kalesi Alamut Yorum
- Alamut kalesi bana biraz sıradanmış gibi geldi. Kitap içeriğinde anlatılan Hasan Sabbahın sahte cenneti, haş haşla insanları kandırması ve diğer etkileyici hileleri, 11 yy'da gerçekleştiği için bir yanım kitabı oldukça beğendi.
- Bence her yanıyla büyüleyici bir kitaptı. Hassan sabah gerçekten çok özel biriymiş. Kötü bir karakter olsada fedailerini etkilemeyi çok iyi başarmış.
- Bir insan nasıl olurda başkasının bir tek sözüyle ölüme gider. Hassan sabahı okurken gerçekten bazı yerlerde ürperdim. Bir insan bu kadar tehlikeli bir orduyu nasıl kurar.
- Ben bu kitapla ilk 2008 yılında tanışmıştım. Eskiden almış olduğum için, kitaplığımda görünce ve elime alınca tekrar okumak isteği doğdu içimde ve iyiki de okumuşum. Kitap içeriğinde anlatılanlar Hasan sabbah'ın insanların bilmedikleri dinlerini ve inançlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak, dahiyağne ve şeytani planlarını, kendilerini cennette hurilerle sanan fedailerini, cennette huri diye gezen gencecik kızları muhteşem ötesi bir şekilde anlatmış.
- Kendi adıma bu kitabı ne zaman okusam 11. yüzyıldaki İran günlerine dönüveriyorum. Yazarımız kitap içeriğini anlatırken ilk cümlesinden son cümlesine asla acele etmeyerek kitabı yazmış. Kitap içeriğinde yazar bize kahramanı göstermeden okumamız için salt hikayeyi sunmuş ve haklı ya da haksızın okur tarafından belirlenmesini istemiş. Bence kesinlikle okumak gerekir mi bilemem ama kendi adımı şunu söyleyebilirimki iyi kide okumuşum diyorum.
- Bence kitap içeriği aslında kurgu da olsa, tarihsel bilgilerinin çoğu yanlışta olsa, konu olarak ya bu sallamaymış, bu hikayeymiş, aman ne süper atıyorsun falan dedirtmedi bana. Gayet başarılı bir kitapdı. Kitap içeriği güzel kurgulanmışdı. Kitap aşırı akıcıydı, nasıl bitti anlamadım. Bir Müslüman olarak yazarın kitap içeriğindeki anlatmış olduğu Kuran, Allah, Peygamberimiz ile ilgili kurguları rahatsız etmedi dersem yalan olur. Bu kitabı lider özelliği kazanmak isteyen kişilere ders diye okutturulabilir bi eser. Tarihte böyle bi adam yaşamış ve fedailer yetiştirmiş. Zamanın en büyük devletinin büyük vezirini, dönemin 2 numaralı adamını suikast ile elini bile kaldırmadan öldürtmüş bir adam. Öyle ya da böyle, helal olsun. Büyük işler başarmış bir adam Hasan Sabbah.
- Ben kitabı çok beğendim. Ama şahsım adına Hasan sabbaha hayranlık duydum diyemem, kurgu da olsa gerçek de olsa büyük işler başarmış da diyemem. Benim gözümde fazla zeki, intikam planını hayata geçirmek için sabırla, temkinle yıllarca pusuya yatmış, suikast planlarını ilmek ilmek örmüş, çıkarı için insana değer vermeyen bir adam ve herkese her an herşeyi yaptırabilir biri gibi canlandı gözümde. Zamanın en büyük veziri Nizamülmülke ve bu bağlamda Sünnilere olan şahsi kin ve nefretini, içindeki intikam alma duygusunu çeşitli bahaneler öne sürerek canlı tutması. Önce haksızlığa uğradığı yalanıyla, sonlara doğru meseleyi genelleştirerek, şii toplumunun yıllarca kendini hakir görüp Selçuklular karşısına boyun eğen bir tavır almasına tepki olarak milliyetçi bir sebebe dayandırdı. Kitap sonunda halkının onurunu koruyan bir kahraman imajı çizdi..