Anasayfa >> Dünya Edebiyatı >> Dünya Edebiyatı Romanları >> Satranç Stefan Zweig Özet Ve Konusu

satranc-konusu-ve-ozet-nedir-stefan-zweig

Satranç Stefan Zweig Özet Ve Konusu

Satranç Stefan Zweig konusu Naziler tarafından bir Gestapo tarafından hapse giren Dr. B. Üzerinden lanse edilir. Dr. B hapis sürecinde satranç kitabını okumaya başlar. Bu sayede satrancı sever. New York üzerinden Arjantin içerisindeki turnuvaya giden vapurda Czentovic ile yaptığı mücadele anlatılır.

İçerik Haritası

Satranç Stefan Zweig Özet

Satranç eseri Dr. B. Adlı kişinin Gestapo tarafından hapis hayatı sürerken bir kitap sayesinde satrancı nasıl sevdiği anlatılır. Satrancı seven Dr. B. Turnuvaya gitmeye karar verir. New York üzerinden Arjantin turnuvasına giden vapurda Czentovic ile yaptığı rekabette romanda yer alır.

Satranç Stefan Zweig yorum?

Satranç eseri Stefan Zweig tarafından yazılmış dünya klasiğidir. Eser adından anlaşılacağı üzere satranç üzerine yazılmıştır. Rekabet ve satranç sevgisi aşılanır. Bu nedenle satranç oyununu sevenler için harika bir klasiktir.

Stefan Zweig satranç ne anlatıyor?

Stefan Zweig tarafından yazılan satranç kitabı adından anlaşılacağı üzere satranç turnuvasını anlatır. Arjantin içerisinde düzenlenen turnuva iki ana karakter üzerinden kısa şekilde yansıtılır.

Stefan Zweig satranç konusu bakımından türü nedir?

Stefan Zweig tarafından yazılan nadide eserlerden biri satranç eseridir. Eser roman kategorisi olarak yer alır. Gerçek olmadığı için kurgu roman olarak geçer. Satranç konulu kurgu roman olarak literatürde yer alır.

Satranç kitabının sonunda ne oluyor?

Satranç eserinin sonunda ne olduğu merak edilir. Kitabın sonunda karakterlerden Czentovic ve Dr. B. bir el daha oynarlar. Czentovic kaybetmeye yakın bir durumda pes eder. Sonra ertesi gün yine oynarlar. Yine fazla heyecan sonucunda yenilir. Ardından sinir krizi ile oyun sonuçlanmaktadır.

Satranç Kitabı gerçek mi?

Satranç kitabı Stefan Zweig tarafından yazılmıştır. Eser kurgusal karakterler tarafından yazılmıştır. Gerçek sanılmaktadır. Ancak kurgu karakterler bulunur.

Satranç kitapta anlatılan olay nerede geçmektedir?

Satranç adlı eser Stefan Zweig tarafından yazılan eser satranç turnuvasını anlatır. Turnuva ülke olarak Arjantin içerisinde geçer. Bu nedenle Arjantin üzerinde geçen olaylar genel olarak yansıtılır. Tam olarak Arjantin içerisinde geçmekten ziyade New York üzerinden Arjantin turnuvasına giden bir vapurun içinde olaylar geçer.

Satranç Stefan Zweig kaç sayfa?

Satranç eseri adından anlaşılacağı üzere satranç ile ilgili bir kitaptır. Eser Stefan Zweig tarafından yazılmıştır. Kısa bir kitap olarak karşımıza çıkar. Çerezlik diye tabir edilen bir çırpıda okunacak sürükleyici bir eserdir. Genellikle 71 sayfa ile karşımıza çıkmaktadır. Bu versiyonunu Ayça Sabuncuoğlu çevirmiştir. Fakat eser farklı bireyler tarafından düzenlenme ve çevirmeler yaşamıştır. 60 ile 100 sayfa aralığında değiştiği görülür. Ancak en yaygın formu 71 sayfadır.

Satranç kitabı karakter özellikleri nelerdir?

Satranç eserinde iki ana karakter bulunur. Biri Czentovic diğeri ise Dr. B. Olarak romanda geçer. Czentovic sadece satranç bilen ama öteki konularda zayıf biri olarak karşımıza çıkar. Dr. B. ise hiç satranç bilmeyen hapiste okuyan ama dünya şampiyonunu bile yenebilecek zekada olan karakterdir.

Stefan Zweig satranç kaç yaş için uygundur?

Stefan Zweig imzalı satranç romanı yaş kategorisi olarak merak edilir. Her yaşa hitap eden eser satranç sevgisini ve rekabeti aşılar. Ayrıca kısa olması sebebiyle her jenerasyonu uygundur. Bu nedenle ortaokul ve lise öğrencilerine dahi tavsiye edilir. Yaş sınırlaması bulunmayan nadide bir eserdir.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar