Anasayfa >> Dünya Edebiyatı >> Dünya Edebiyatı Romanları >> Uygarlıkların Batışı Özet Ve Konusu & Amin Maalouf

-uygarliklarin-batisi-konusu-ve-ozet-amin-maalouf

Uygarlıkların Batışı Özet Ve Konusu & Amin Maalouf

Lübnan asıllı Amin Maalouf, 25 Şubat 1949 yılında dünyaya gelmiştir. Kitaplarının birçoğunu Fransızca yazmasına rağmen, dünya çapında çok sevilen bir yazardır. Yazarın birçok kişi tarafından bilinen Empedoklesin Dostları isimli kitabının yanında onlarca kitabı vardır. Bunlardan biri ise, bu yazımızda anlatacağımız Uygarlıkların Batışı isimli kitabıdır.

İçerik Haritası

Uygarlıkların Batışı Konusu Nedir?

Uygarlıkların Batışı Kitabında şöyle demekteydi; Çoğunlukla değerlerine ihanet eden ülke, aynı zamanda çıkarlarında ihanet eder.” Uygarlıkların batışı kitabının konusu; yazarın büyüdüğü topraklar olan Lübnan’dan, Lübnan’ın çok kültürlülüğünü yansıtırken, dünyada süper güç olarak bilinen Amerika’nın, çağımızda sınırları kaldırma projesini, dünyaya sırt çeviren Müslüman alemine, Avrupa Birliğine değinen bir hikâyeyi konu almaktadır. Ayrıca silahlanma konusunda birbirleri ile yarışan Çin, Hindistan’ı da konu almaktadır.Var olabilmek asırlardır süre gelen bir durumdu. Bir gün yok olacağımızı bilmemize rağmen. Asırlardır nice devletler, uygarlıkları, insan toplulukları var olmuştur. Ve bir önceki diğer gelecek nesiller için elinde olmayan sebeplerle yok olmuştur. Uygarlık; karmaşık yapıdaki topluluk olarak bilinmektedir. Sümerler, Babiller, Persler ve daha birçok uygarlık dünya üzerinde yerini zamanında almıştır. Yaşattıkları, kültürleri, gelenek ve görenekleri hepsi birbirinden farklıdır.

Uygarlıkların Batışı Kitabında şöyle demekteydi; Çoğunlukla değerlerine ihanet eden ülke, aynı zamanda çıkarlarında ihanet eder.” Uygarlıkların batışı kitabının konusu; yazarın büyüdüğü topraklar olan Lübnan’dan, Lübnan’ın çok kültürlülüğünü yansıtırken, dünyada süper güç olarak bilinen Amerika’nın, çağımızda sınırları kaldırma projesini, dünyaya sırt çeviren Müslüman alemine, Avrupa Birliğine değinen bir hikâyeyi konu almaktadır. Ayrıca silahlanma konusunda birbirleri ile yarışan Çin, Hindistan’ı da konu almaktadır.

Uygarlıkların Batışı Özet

Uygarlıkların Batışı yazarın doğup, büyüdüğü Lübnan Ortadoğu’ya, yaşadığı Avrupa’ya, Dünyanın geri kalanına duyduğu endişelerini anlatmakta. Mısır ve Cemal Abdülnasır ile ilgili bölümler bulunmaktadır. İsrail Savaşını ve daha sonrasında savaşın etkileri, Güney Kore ve Soğuk savaş döneminden bilgilerde bulunmaktadır. Özellikle Avrupa’ya yönelen göç sorununu şu dizelerle bildirmiştir” Kadim Doğu Akdeniz medeniyeti mensubu insanlar bugün gemilere binmiş kaçıyorlar” Özellikle çağımızın en iyi şeyi olarak bilinse de teknoloji, aslında uygarlıklara olan etkilerinden de bahsedilmektedir.

Uygarlıkların Batışı Kitap Yorumu?

Kitabı okurken aslında yaşadığınız Dünyadaki uygarlıkların nelere sebep olduğunu bizzat görebilmektesiniz. İnsanlığı ön planda tutan uygarlık veya toplulukların bile arkalarda farklı karanlıklarının olduğunu hissedebilmektesiniz. Özellikle siyaset, din, dünya düzeni fazlaca yer almaktadır. Yazar yalın, bir o kadarda detaylı bir anlatım yapmıştır. Yazarın görüşleri ve öznelliğinde kitabın sayfalarında hissetmektesiniz. Yazar bir konuşma havasıyla yazmıştır. Bu da okuyucuyu sıkmamakta ve akıcı şekilde kitabın okunmasını sağlamaktadır. Ayrıca anlatılan olaylar sebebiyle okuyucuyu daha fazla araştırmaya yönlendirmektedir. Ortadoğu ve Afrika gibi ülkelerin büyük sorunlarla karşılaştığında görmekteyiz. Yaşanmışlıkları ve bağlantılı olan tarihi olayları adeta izler gibi okumaktasınız. Betimlemeler, kafanızda olayları canlandırmaya yaramaktadır.

Uygarlıkların Batışı Kitabı Kaç Sayfa?

Uygarlıkların Batışı Kitabı Kaç Sayfa diye sorunlara için, bu kitabın 200 sayfa olduğunu söylemek isterim.

Uygarlıkların Batışı Kitabının Türü Nedir?

Peki, Uygarlıkların Batışı Kitabının türü  roman türünde yazılmıştır.

Uygarlıkların batisi kimin eseri?

Kitabın yazarı Amin Maaloufdur. Yazar Lüblanlıdır. Eserlerini genellikle Fransızca yazmaktadır.1933 yılında Goncourt Akademisinden Edebiyat ödülü almıştır.40 farklı dile çevrilmiştir eserleri.25 Şubat 1949 da Beyrut’ta doğmuştur. Annesi Mısırlı bir Türktür. Ayrıca Maalouf Melkite Katolik cemaatindendir. Lübnan iç savaşına kadar Lübnan’da gazetecilik yapmıştır. Daha sonra Paris’te yaşamaya başlamıştır. Ana dili Arapçadır. Asya ve Akdeniz, Ortadoğu üzerine çalışmaları vardır. Kitaplarında daha çok doğu motiflerini görmektesiniz. Doğuya ait görenekler, kültür üzerine anlatımlar görülmektedir. Türkiye ve Osmanlı konusunda yorumları bulunmaktadır. Özellikle, doğu halkı neden geri kaldı, kimler veya hangi sebeplerden dolayı gelişemediler konuları üzerine birçok analizi vardır. Özellikle doğduğu toprakları unutmamış ve yaşadığı Avrupa ülkesiyle sürekli kıyaslamalarımda olmuştur. Kitapları romandır. Sosyolojik etkilerde görülmektedir.

Ana yasanın 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4 maddesine göre yetkili kişiler bizden yayınlanmış olan eserin hakkındaki yazıyı kaldırmamızı isteyebilirsiniz. Bu işlem içinde bize 3 gün vermek zorundasınız. 3 gün içerisinde kaldırmazsak bizi dava edebilirsiniz. Bize bildirim yapılmadan yapılan suçlamaların karşılığında bizde size maddi ve manevi tazminat davası açacağımızdan şüpheniz olmasın...Bizlere iletişim sayfasındaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Kitaba Yapılan Yorumlar